WAAROM DEELNEMEN AAN DE 30 DAGEN KLEERKAST CHALLENGE EEN ABSOLUTE MUST-DO IS!

24/07/2020

Nu mij wat meer vrije tijd gegund werd tijdens de lockdown, kwam de ’30 dagen kleerkast challenge’ van B.Right als een geschenk uit de hemel. Deze challenge op facebook, georganiseerd door Bie Noé, bleek hét laatste duwtje dat ik nodig had om eindelijk werk te maken van een nieuw soort bewustzijn.

Wake-up call

De opdracht begon voor mij met een enorme wake-up call : inventariseer je kleerkast. De paniek sloeg me al meteen om het hart. Oké, ik heb véél kleren, maar hoeveel? Nee, dat durf ik geen mens te vertellen ( behalve mijn allerbeste vriendinnen 😉 ). Het overduidelijke sein dat er werk aan de winkel was!

Door systematisch kledij uit te pikken die je in je ochtendlijke enthousiasme normaal niet zou uitkiezen, bouw je stilaan een nieuwe (duurzamere) band op met je kleerkast, ontdek je nieuwe combinaties én leer je ook écht te kiezen voor jouw eigen stijl. Het is zeker niet mijn bedoeling om alles al te verklappen, daarvoor neem je beter zelf deel aan de challenge. Wat ik wél al kan verklappen is dat B.Right in het najaar een tweede gelijkaardige challenge zal organiseren die ik persoonlijk iedereen aanraad!

Lessons learned

Wat ik wel graag met je wil delen, is wat ik er persoonlijk uit meedraag:

  • meten is weten: nu ik de inhoud van mijn kleerkast van naaldje tot draadje heb ontleed en een moodboard (*) mijn stijl duidelijk visualiseert, kan ik impulsaankopen makkelijker naast mij neerleggen. Zo…mijn grootste probleem weze bij deze aangepakt! 😉
  • kleren ruilen is super tof! Je geeft geen geld uit en krijgt toch een nieuw item in de plaats van een kledingstuk dat anders toch maar ligt weg te kwijnen in je kast!
  • Het zomerrokje dat ik het allermeeste draag komt uit de kringwinkel en heeft me amper twee euro gekost. Dat moet ik wat vaker doen!
  • De community die tijdens de challenge wordt opgebouwd is hartverwarmend en barst van de positiviteit. Goed voor je zelfbeeld! Ik nam in gans mijn leven nog nooit zoveel selfies als tijdens deze challenge! 😉
  • Door de challenge leer je inventief te zijn in het combineren van kledingstuks. Mijn stijl is nu duidelijker afgelijnd, waardoor ik makkelijker afscheid kan nemen van stuks die ik vroeger misschien mooi vond, maar die nu niet meer bij me passen. Perfect ruil-, ’weggeef’ of Vinted-materiaal! (**)
  • Ook heel blij om vast te stellen dat de kleuren in mijn kleurkast ook de kleuren zijn die effectief bij mijn ‘kleurtype’ passen.

Het was heel verruimend om deel te nemen aan deze challenge, en daarvoor wil ik in het bijzonder Bie bedanken!

(*) mijn moodboard vind je terug op Pinterest!

(**) Heb je interesse in tweedehands kledij of ruilen, dan kunnen jullie mij alvast terugvinden op Vinted onder de profielnaam ‘smaller-closet’. Zegt dat genoeg? 😉

Maar voor ik deze blog afsluit wil ik uiteraard Bie zelf nog even aan het woord laten. Zij is met veel enthousiasme ingegaan op mijn vraag om samen met mij dit blogartikel te schrijven, waarvoor een welgemeende dank u!

B.Right: what’s in a name?

Be Right omdat het helemaal niet moeilijk is om duurzame keuzes te maken. Bright omdat de opties creatief en leuk zijn. Een belangrijke hiervan, die ik al jaren met stip op nummer één zet, is shoppen in je eigen kleerkast. Daarom maakte ik ook deze 30 Days Wardrobe Challenge. Na 30 dagen kijk je met andere ogen naar jouw kleerkast. Je hebt een slimme kleerkast die voor jou werkt en waarvan je maximaal kan genieten.

Wie is de Bie in B.Right?

Zelf geraakte ik acht jaar geleden geïnspireerd door het boek Talking Dress van Marieke Eyskoot. Er was toen nog maar heel weinig te doen rond duurzame mode en ik begon aan mijn eigen ontdekkingstocht. Heel mijn netwerk wist dat ik hiermee bezig was, maar was hier zelf nog niet klaar voor. Tot ik 3,5 jaar geleden de eerste vragen begon te krijgen. Mensen wilden hier wel mee van start gaan maar wisten niet hoe. Uit die noden is B.Right ontstaan.

Wat kan B.Right voor jou betekenen?

Zelf geraakte ik acht jaar geleden geïnspireerd door het boek Talking Dress. Dankzij de mooie bijdrage van Wendy zijn jullie al helemaal mee met de challenge. Daarnaast organiseer ik duurzame-modetours. Dit is eigenlijk waar alles mee begon :-). Ze zijn opgebouwd uit een inspiratiesessie met aansluitend een bezoek aan een 4-tal concept stores, ateliers, design-boetieks… Zin in een uitstapje met vriendinnen of collega’s? Ik organiseer tours op maat. Ook kan je aansluiten als individu. Daarnaast organiseer ik workshops en lezingen op maat. De rode draad doorheen dit alles is mensen inspireren om zelf hun eigen duurzaam mode-verhaal te creëren. Ik zet hen graag op weg en reik hen tools aan om zelf mee aan de slag te gaan.

Wil je meer weten over B.Right? Haast je dan naar haar website.

Jouw geluksbrenger in samenwerking met Bie Noé

Bezorg jij anderen ook graag een ‘klein gelukske’?

Inspireer jij ook graag andere mensen, maak jij bewust andere keuzes of ben jij ook op zoek naar een simpeler leven? Heb je altijd al eens de ziel uit je lijf willen schrijven, maar vond je niet het juiste forum? Of ben je al blogger en heb je een idee voor een gastblog? Laat van je horen! Ik luister met plezier naar jouw verhaal!

Nieuwsbrief

Word je graag op de hoogte gehouden?