Waarden

DE FUNDAMENTEN

Eerlijkheid en transparantie

Met Ender & May zoeken wij altijd naar eerlijke oplossingen of producten. Daarnaast zijn wij transparant in onze manier van werken, omdat dit ook steeds belangrijker wordt voor ons doelpubliek. 

Ender & May maakt producten die mensen voor een lange tijd plezier brengen en die een zo minimaal mogelijke impact hebben op het milieu.

TEXTIEL

  • Alle stoffen voor interieurtoepassingen zijn Oekotex gecertificeerd en worden in Nederland bedrukt met duurzame inkten op waterbasis d.m.v. een milieuvriendelijke druktechniek. Wij bezorgen je met plezier alle uitgebreide info over het specifieke product dat je wenst te kopen!
  • Ender & May kiest sinds oktober 2020 voor een nieuwe drager voor haar kledingcollecties. Het betreft kledij van het relatief jonge Belgische merk Stanley/Stella, opgericht in 2012. De collecties van Stanley/Stella blinken uit door hun eenvoud en prachtige kleuren. Jean Chabert, CEO en oprichter van het modemerk, ziet het als een persoonlijke missie om te breken met de diepgewortelde codes en de perceptie van textielindustrie bij te stellen, om producten op de markt te brengen met respect voor de mens, het milieu en de klanten. Stukken die steeds het resultaat zijn van een humaan, ethisch en ecologisch productieproces. Het katoen dat gebruikt wordt is 100% afkomstig van de biologische katoenteelt in Indië en is GOTS gecertificeerd, Oekotex gecertificeerd en bovendien PETA approved vegan. Sinds 2012 is Stanley/Stella ook trots lid van de FairWear FoundationVanaf eind oktober 2020 zullen alle nieuwe ontwerpen van Ender & May afkomstig zijn van dit merk.
  • Ender & May koos voor haar allereerste kledingcollectie voor het merk Neutral als drager voor haar illustraties. Dit Deense merk, met productie in Indië, is marktleider in de aanlevering van duurzame kledij aan de B2B-markt. Haar businessmodel is gestoeld op de allerhoogste sociale, ethische en milieucriteria m.b.t. kledingproductie. Alle kledij van Neutral is GOTS gecertificeerd en bestaat uit 100% organische katoen. Alle ontwerpen van Ender & May die destijds met dit merk werden gerealiseerd zullen dat ook blijven, zolang ze in het gamma blijven. Het is wel de bedoeling om op termijn volledig over te schakelen op het merk Stanley/Stella.
  • De bedrukking van alle kledij gebeurt lokaal, in België.

 

PAPIER

  • De illustraties voor lijsten worden in-house gedrukt op wit kwaliteitspapier (200 g/m2) voorzien van PEFC – label
  • Behang wordt in Nederland bedrukt met UV-printtechniek en heeft een brandcertificaat B1/M1. Ons vinylbehang heeft (in alle afwerkingen) een backing gemaakt van een FSC-mix.
  • Alle wenskaarten worden geleverd met gerecycleerde enveloppen.
 
Algemeen kan er gesteld worden dat er voor de verpakking en verzending zoveel mogelijk gestreefd wordt naar gebruik van papier, karton of andere duurzame oplossingen in een zo passend mogelijke verpakking. Waar mogelijk werken we met brievenbusdozen om zo de verzendkosten te drukken.
 
Ender & May werkt voor de meerderheid van haar producten met een ‘print on demand – systeem’ om overproductie te vermijden en de risico-marges te drukken.
  • kledij wordt pas na bestelling wekelijks of tweewekelijks (afhankelijk van het aantal bestellingen) besteld bij Neutral of Stanley/Stella in de gewenste maten en de bedrukking gebeurt nadien lokaal in België.
  • alle stoffen voor interieurtoepassingen, behang en inpakpapier worden pas na bestelling wekelijks of tweewekelijks (afhankelijk van het aantal bestellingen) besteld bij de producent in Nederland.
  • voor alle overige producten wordt er gestreefd naar een evenwicht tussen continuïteit van leveringen en beperkte hoeveelheid stock.
 

Wij geloven stellig dat het ‘print on demand – systeem’ één van de redenen is waarom je je echt goed kan voelen bij het in huis halen van één van de illustraties of prints van Ender & May, op welke drager ook. Deze manier van werken kan een langere levertermijn opleveren dan we ‘gewoon’ zijn in deze snelle tijden, maar dit is een bewuste keuze van Ender & May, voor wie textiel- en papieroverschotten niet opwegen tegen de grote meerwaarde die deze manier van werken oplevert voor het milieu. Ender & May gaat ervan uit dat haar klanten hier even bewust mee omgaan. 

Wil je je item tegen een bepaalde datum in huis? Check dan even via de chat hieronder of via mail info@enderandmay.be of dit haalbaar is! wij proberen altijd zo snel mogelijk te antwoorden, zodat je door kan gaan met je eventuele bestelling.

Alle illustraties en prints worden in-house ontworpen, in België.

VERBINDEN en samenwerken

Waar sommige ondernemers een hoge muur rond zichzelf bouwen, doorbreekt Ender & May net deze muur om zo verder te denken dan de eigen beperkingen en mogelijkheden. Als projectmanager in de bouw heb ik geleerd dat er kruisbestuivingen tussen verschillende betrokken partijen noodzakelijk zijn om tot een mooi bouwproject te komen. Deze basisprincipes zijn volgens Ender & May van groot belang om een onderneming levensvatbaar te maken. Daar vind je meteen ook de ontstaansreden van de Facebook-groep ‘het illustratiev’ en de blog. Ondernemen is geven en nemen

Design om in thuis te komen

Ender & May verkoopt niet alleen producten, maar ook een manier van leven. Een trager en oprechter leven, waarin positiviteit primeert en ontroering opnieuw toegelaten wordt. In mijn herkenbare stijl wil ik mensen raken en (opnieuw) laten thuiskomen. Authenticiteit en een tikkeltje eigenzinnigheid spelen hierin een belangrijke rol, zonder mijzelf daarbij al te serieus te willen nemen.

Nieuwsbrief

Word je graag op de hoogte gehouden?