Waarden

DE FUNDAMENTEN

Eerlijkheid en transparantie

Met Ender & May zoeken wij altijd naar eerlijke oplossingen of producten. Daarnaast zijn wij transparant in onze manier van werken, omdat dit ook steeds belangrijker wordt voor ons doelpubliek. 

Ender & May maakt producten die mensen voor een lange tijd plezier brengen en die een zo minimaal mogelijke impact hebben op het milieu.

TEXTIEL

  • Onze stoffen Cotton basic, Cotton satin en Cotton canvas zijn Oekotex gecertificeerd en worden in Nederland bedrukt met duurzame inkten op waterbasis d.m.v. een milieuvriendelijke druktechniek (Oekotex en Gots gecertificeerd). Wij bezorgen je met plezier alle uitgebreide info over het specifieke product dat je wenst te kopen!

 

PAPIER

  • Behang wordt in Nederland bedrukt met UV-printtechniek en heeft een brandcertificaat B1/M1. Ons vinylbehang heeft (in alle afwerkingen) een backing gemaakt van een FSC-mix.
  • De illustraties voor lijsten worden in-house gedrukt op wit kwaliteitspapier (200 g/m2) voorzien van PEFC – label
  • Alle wenskaarten worden geleverd met gerecycleerde enveloppen.
 
Algemeen kan er gesteld worden dat er voor de verpakking en verzending zoveel mogelijk gestreefd wordt naar gebruik van papier, karton of andere duurzame oplossingen in een zo passend mogelijke verpakking. Waar mogelijk werken we met brievenbusdozen om zo de verzendkosten te drukken.
 
Ender & May werkt voor de meerderheid van haar producten met een ‘print on demand-systeem‘ om overproductie te vermijden en de risico-marges te drukken.
  • alle stoffen voor interieurtoepassingen, behang en inpakpapier worden pas na bestelling wekelijks of tweewekelijks (afhankelijk van het aantal bestellingen) besteld bij de producent in Nederland.
  • dienbladen worden volgens een (twee)maandelijks pre-ordersysteem in kleine hoeveelheden besteld in België.
  • voor alle overige producten wordt er gestreefd naar een evenwicht tussen continuïteit van leveringen en beperkte hoeveelheid stock.
 

Wij geloven stellig dat het ‘print on demand-systeem‘ één van de redenen is waarom je je echt goed kan voelen bij het in huis halen van één van de prints of illustraties van Ender & May, op welke drager ook. Deze manier van werken kan een langere levertermijn opleveren dan we ‘gewoon’ zijn in deze snelle tijden, maar dit is een bewuste keuze van Ender & May, voor wie textiel- en papieroverschotten niet opwegen tegen de grote meerwaarde die deze manier van werken oplevert voor het milieu. Ender & May gaat ervan uit dat haar klanten hier even bewust mee omgaan. 

Wil je je item tegen een bepaalde datum in huis? Check dan even via de chat hieronder of via mail info@enderandmay.be of dit haalbaar is! wij proberen altijd zo snel mogelijk te antwoorden, zodat je door kan gaan met je eventuele bestelling.

Alle prints en illustraties worden in-house ontworpen, in België.

VERBINDEN en samenwerken

Waar sommige ondernemers een hoge muur rond zichzelf bouwen, doorbreekt Ender & May net deze muur om zo verder te denken dan de eigen beperkingen en mogelijkheden. Als projectmanager in de bouw heb ik geleerd dat er kruisbestuivingen tussen verschillende betrokken partijen noodzakelijk zijn om tot een mooi bouwproject te komen. Deze basisprincipes zijn volgens Ender & May van groot belang om een onderneming levensvatbaar te maken. Daar vind je meteen ook de ontstaansreden van de Facebook-groep ‘het illustratiev’ en de blog. Ondernemen is geven en nemen

Design om in thuis te komen

Ender & May verkoopt niet alleen producten, maar ook een manier van leven. Een trager en oprechter leven, waarin positiviteit primeert en ontroering opnieuw toegelaten wordt. In mijn herkenbare stijl wil ik mensen raken en (opnieuw) laten thuiskomen. Authenticiteit en een tikkeltje eigenzinnigheid spelen hierin een belangrijke rol, zonder mijzelf daarbij al te serieus te willen nemen.

Nieuwsbrief

Word je graag op de hoogte gehouden?