HANDIGE TIPS OM SNEL EEN UNIEKE ETSY-FIND TE SCOREN (DIE HELEMAAL BIJ JOU PAST)

16/11/2022

Wie denkt dat Etsy een typisch Amerikaans platform is, heeft het helaas aan het verkeerde eind. Etsy zit intussen boordevol Europese makers en shops met de meest originele items, van kledij tot keramiek, van kaarsen tot kaartjes, en alles daar tussen in! Maar hoe vind je nu de beste items op Etsy?

Sinds jaren schuim ik regelmatig Etsy af naar dat ene unieke stuk – waar ik misschien wel nooit zat op te wachten 😉 – maar dat toch nét dat ietsje meer heeft. Want hé, waarom een trui kopen die 10.000 andere mensen al vóór jou kochten, als er ergens in een klein ateliertje zo’n originele stuks worden uitgedacht en geproduceerd? Bovendien maakt de bedenker ervan in vele gevallen een rondedansje wanneer jouw bestelling binnen rolt.

Lees je verder tot het einde dan kan je via de link alvast mijn persoonlijke ‘Color Hunt 2022’ collectie op Etsy bekijken. Een collectie waar alvast heel wat kleurrijke vondsten in werden opgenomen!

Maar hoe baan je je weg door die veelheid aan items? 

Ja, ik volg jou…Etsy kan wat overdonderend zijn in het begin. En, laat ons eerlijk zijn, niet alles op het platform is even stijlvol. I admit. Maar kijk daar alsjeblieft doorheen, want er zitten echte schatten tussen! 

Hoe zet je het platform dan naar je hand? Uiteraard opteer je best voor items die verzonden worden vanuit Europa. Als shoplocatie kan je bij de filters heel makkelijk ‘Europa’ aanduiden. Onderaan de filters kan je ook aanduiden dat een verzending naar België wenselijk is. Zo…de eerste ‘harde’ selectie is al gemaakt!

En nu kan je starten met je schattenjacht! Bots je op een zalig item, sla het dan op als favoriet of maak zelf een nieuwe collectie aan en sla het item op onder deze specifieke collectie. En wat Etsy shoppen nog leuker maakt is om bij een leuk item, ook even in de bijhorende shop te gaan snuisteren … De shops zelf kan je trouwens ‘volgen’. Zo krijg je, indien gewenst, altijd alle updates van de betrokken shops en wordt ook jouw profielpagina steeds interessanter om door te scrollen. Deze wordt namelijk helemaal afgestemd op jouw interesses. Bovendien krijg je vaak persoonlijke kortingen van zodra je een bepaald item als favoriet aanduidt.

Nieuw of vintage? Desktop of via app?

Nog zo’n handige filteroptie is ‘handgemaakt’ of ‘vintage’. Hou je van het ‘ambachtelijke’ of van ‘unieke ontwerpen’ of ben je toch eerder op zoek naar de coolste vintage outfit of retro vaas? Iedereen vindt uitgebreid zijn gading in de uitgebreide collectie van makers en 2de hands verkopers.

Wist je trouwens dat Etsy ook al in app-vorm bestaat? Misschien iets onhandiger om te filteren maar wel heel makkelijk om door te scrollen tijdens een dood moment.

Service na verkoop

Aangezien ik al verschillende jaren op het Etsy platform vertoef, heb ik – tot groot jolijt van mijn partner – ook al enkele transacties achter de rug. Tot op heden zijn deze steeds correct en goed verlopen en was er ook een goeie communicatie met de respectievelijke shopeigenaars.

Een eerste kwaliteitsscan van de shop, gebaseerd op jouw ingebouwde vertrouwensbarometer, is uiteraard altijd aan te raden. Bij mij persoonlijk gebeurt deze quickscan al bij de keuze om de shop al of niet te gaan volgen. Een andere goede tip is om, vooraleer je koopt, al eens een vraag te stellen aan de verkoper via de ingebouwde chatfunctie. Zo zie je direct of er snel en accuraat gereageerd wordt of niet. Uiteraard lees je best ook eens grondig de beschrijving van het artikel na, om foute verwachtingen te vermijden. 

Het resultaat van mijn persoonlijke ‘color hunt’ op Etsy

Zoals sommigen onder jullie misschien wel weten is kleur helemaal mijn ‘dada’. Om jou het leven wat simpeler te maken en om je te tonen dat er heel veel leuks te rapen valt op Etsy, stelde ik voor jou de ‘Color Hunt 2022’ collectie samen: mijn persoonlijke ‘unieke, kleurrijke vondsten’, waarvan ik er ondertussen zelf al enkele in huis heb gehaald! Via deze link vind je ze meteen.

Ik sta erop te vermelden dat Etsy mij niet gesponsord heeft om dit artikel te schrijven. Ik heb dit artikel geschreven omdat ik zelf goede ervaringen heb met het platform en het fijn vindt om creatieve ondernemers binnen Europa te ondersteunen. Ik deel dit ook graag met jou. De enige link die mij wel een beperkt percentage op eventuele verkoop kan opleveren is de link naar mijn ‘Color Hunt 2022’ collectie op Etsy (hierboven), aangezien dit een affiliate link betreft. Ik treed immers op als affiliate voor Etsy EU. Ik wens hier heel duidelijk over te zijn.

Je geluksbrenger

Foto: de foto bij het blogartikel is een unieke vondst op Etsy uit de shop KTWYC – Vintage upcycled hand painted items, een kleine onderneming uit Nederland – en maakt deel uit van mijn ‘Color Hunt 2022’ collectie.

Bezorg jij anderen ook graag een ‘klein gelukske’?

Inspireer jij ook graag andere mensen met jouw verhaal? Maak jij bewust andere keuzes of ben jij ook op zoek naar een simpeler of echter leven? Heb je altijd al eens de ziel uit je lijf willen schrijven, maar vond je niet het juiste forum? Of ben je al blogger en heb je een idee voor een gastblog? Laat van je horen! Al jouw ‘kleine gelukskes’ zijn hier meer dan welkom!

Zijn er thema’s waar je graag eens een blog van mij over zou lezen? Shoot!

Nieuwsbrief

Word je graag op de hoogte gehouden?